Colecția Yorick merge la Cluj în acest weekend: K.S. Stanislavski, J. Grotowski, Peter Brook și George Banu, la INTERFERENȚE

600p400(1)Sâmbătă, 29 noiembrie, la ora 15.30, la Casa Tranzit, din Cluj, în cadrul Festivalului Internațional INTERFERENȚE, aflat în plină desfășurare, va avea loc o triplă lansare de carte cu cele mai noi aparții din colecția Yorick a Editurii Nemira. Cele trei volume care vor fi mâine în prim-plan la INTERFERENȚE sunt: „Teatru și ritual. Scrieri esențiale”, de Jerzy Grotowski, cu o prefață de George Banu, (trad. din limba poloneză de Vasile Moga) „Spațiul gol” de Peter Brook, cu o prefață de Andrei Șerban (trad. din limba engleză de Monica Andronescu) și „Munca actorului cu sine însuși” (vol. 2), de K.S. Stanislavski, cu o Postfață un eseu de Jerzy Grotowski „Răspuns lui Stanislavski”, (trad. din limba rusă de Raluca Rădulescu). La eveniment vor participa teatrologul George Banu, actorul și profesorul Miklos Bacs și Raluca Rădulescu, traducătoarea lucrării „Munca actorului cu sine însuși”.

0De asemenea, duminică, 30 noiembrie, de la ora 12.00, tot la Cluj și tot în cadrul Festivalului Interferențe, la Casa TIFF, va avea loc o triplă lansare de carte, un eveniment dedicat lui George Banu. Este vorba despre lansarea volumelor „Parisul personal. Autobiografie urbană”, cu fotografii de Mihaela Marin, și „Scena modernă. Mitologii și miniaturi”, ambele apărute la Editura Nemira în acest an, în colecția Yorick, alături de volumul „Monologurile neîmplinirii”, publicat la Editura Polirom. Alături de George Banu, la eveniment vor fi prezenți András Visky și Tompa Gabor directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj și al festivalului INTERFERENȚE.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.