Comedia în toate formele ei la festCO 2014

afis festCO 2014 A4_496x703Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2014 se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 24 mai – 1 iunie, evenimentul fiind organizat de Teatrul de Comedie.

Sâmbătă 24 mai 2014, ora 17.00, în fața Teatrului de Comedie va avea loc festivitatea deschiderii festCO, un eveniment în care imaginile ce au definit festivalul de-a lungul ediţiilor anterioare vor căpăta forme concrete, animând piaţa din faţa teatrului, anunţă organizatorii.

Fiind dedicat „Comediei în toate formele ei”, anul acesta festCO este structurat pe două secţiuni: secţiunea IN cu spectacole produse de către teatre finanțate de stat și semnate de Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Mircea Cornișteanu, Felix Alexa, Vlad Massaci, Gianina Cărbunariu și secțiunea OFF ce cuprinde la rândul său mai multe secţiuni. Cea mai vizibilă dintre acestea este cea dedicată spectacolelor de comedie românească produse în ultima stagiune în teatrele independente.

De asemenea, vor avea loc mai multe evenimente conexe, precum lansări de carte: volume de memorii semnate de Radu Beligan şi Marin Moraru ce vor fi urmate de sesiuni de autografe. Un proiect editorial al festCO este lansarea unui volum colectiv de poezie – Salonul Ludicilor ce cuprinde poezii semnate de 22 de poeți printre care Emil Brumaru, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Horaţiu Mălăele, George Stanca. Vor fi lansate și alte cărți semnate de Cristina Modreanu, Liviu Ornea, Simona Tache, Mihai Radu.

În plus, va avea loc vernisajul unei expoziții de fotografii cu Radu Beligan – Omagiu comediei și vernisajul unei expoziții de caricaturi semnate de Horațiu Mălăele – H’ora Comică.

În acest an dialogurile festCO sunt susținute de scriitorul Radu Paraschivescu şi de profesorul de filozofie Dan Panaet. Publicul este invitat în fața Teatrului de Comedie la vizionarea unor filme românești de comedie. Intrarea va fi liberă și la spectacolele de teatru pentru copii şi tineret – Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Ţăndărică şi Fundaţia mereu apoape, la examene de licență ale facultăților de profil din București – UNATC şi Spiru Haret și la cele două spectacole ale liceenilor câștigători ai concursului de teatru pentru tineret „Jos Pălăria”.

Festivalul va avea în acest an şi o publicaţie proprie – Iluzia Comică – ziar ce va reflecta evenimentele acestei ediţii, dar şi întâmplări din trecutul Teatrului de Comedie.

Duminică, 1 iuni, în cadrul Galei Comediei Româneşti se vor decerna premiile Festivalului Comediei Româneşti şi premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a IX-a. De Ziua Internațională a Copiilor, copiii actorilor Teatrului de Comedie vor lua locul părinților pe scenă. Seara se va încheia cu spectacolul Suflet Românesc, un one-man-show susținut de Dan Puric.

 

Print

Un Comentariu

  1. ploiesteanu 18/05/2014

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.