„Comedianții”, o ușă deschisă spre secretele teatrului

foto comediantii1Premiera „Comedianții”, în regia lui Michele Modesto Casarin, încheie proiectul Commedia dell’ Arte al Teatrului Masca. Evenimentul este programat vineri, 23 ianuarie, la ora 19.00. „Comedianții” este un spectacol inspirat din Teatrul Comic al lui Goldoni care pune în lumină Commedia dell’Arte prin intermediul vieții protagoniștilor: actorii și actrițele.

„Povestind secretele nespuse ale acestor bărbați extraordinari și femei memorabile, aș vrea să aduc un omagiu unei epoci care a influențat istoria teatrului și mi-a încălzit inima”, a spus despre acest proiect regizorul Michele Modesto Casarin.

Avem astfel ocazia să asistăm fascinați la frământările comedianților în contextul marilor contradicții ale existenței lor. Viaţa lor se desfăşoară între tentaţia încălcării regulilor și nevoia de a fi acceptați în societate, între dobândirea bunăvoinţei autorităţilor și apărarea propriei demnități, între mizeria de zi cu zi și splendoarea momentelor petrecute pe scenă.

„Spectacolul Comedianții completează și încheie proiectul Commediei dell’Arte început în 2007 prin colaborarea cu Michele Modesto Casarin, regizor și actor italian, un maestru al genului și cu artistul venețian Stefano Perocco di Meduna – unul din cei mai mari creatori de măști ai Europei”, a declarat Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Distribuția

Flaminio Scala / Cinthio îndragostit – Valentin Mihalache
Beatrice Veronese / Agata maștera – Anamaria Pîslaru
Giulio Pasquati /Pantalone neguțator – Sorin Dinculescu
Isabella Canali /Isabella deghizată în barbat – Oana Dragnea
Francesco Andreini /Capitano Spavento – Eugen Fetescu
Rosa Benozzi / Rosaura îndragostită – Laura Borodan
Domenico Bruni /Francatrippa servitor – Cristi Neacșu
Silvia Roncagli /  Zerbinetta servitoare – Georgiana Vrațiu

Regia –  Michele Modesto Casarin

Asistent de Regie – Manuela Massimi

Costume – Licia Lucchese

Scenografie şi măşti – Stefano Perocco di Meduna

Canto- Haricleea Badescu

Lupte scenice – Ioan Albu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.