Concurs: Câştigă o invitaţie la FNT

Yorick şi FNT te provoacă la concurs. Poţi câştiga o invitaţie de două locuri la unul dintre spectacolele prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru care se desfăşoară la Bucureşti între 30 octombrie şi 7 noiembrie.

Dacă iubeşti teatrul, Yorick îţi propune trei spectacole de neratat în FNT. Răspunde la una dintre cele trei întrebări şi poţi câştiga o invitaţie la spectacolul respectiv. Informaţii găsiţi pe siteurile www.fnt.ro şi www.yorick.ro

1. Numeşte două festivaluri internaţionale importante la care a fost invitat spectacolul „Dibuk” de Krzysztof Warlikowski?

2. Cine semnează regia filmului celebru ce a stat la baza spectacolului “Breaking the waves” regizat de Radu Alexandru Nica?

3. Cine a creat costumele pentru spectacolul „Royal fashion” în regia lui Dan Puric?

Primii care vor trimite răspunsurile corecte la adresa andromonica@yahoo.com vor câştiga o invitaţie la teatru. Sunt puse în joc două invitaţii a câte două locuri, la cele două reprezentaţii ale spectacolului „Dibuk”, două la „Breaking the waves” şi una la „Royal fashion”. Şansele de a câştiga sporesc dacă vă însoţiţi răspunsul cu cinci rânduri în care să povestiţi de ce mergeţi la teatru… Câştigătorii vor fi anunţaţi în numărul următor al revistei, luni, pe data de 25 octombrie.

Marţi şi miercuri, pe 2 şi 3 octombrie, la Sala Mare a TNB se joacă „Dibuk”, în regia lui Krzysztof Warlikowski, unul dintre cei mai importanţi regizori ai momentului. Spectacolul polonezilor va beneficia de traducere în limba română, iar povestea lor, care a participat până acum la unele dintre cele mai mari festivaluri ale lumii, este tulburătoare şi vorbeşte altfel despre experienţa suferinţei şi a Holocaustului. Dacă rataţi „Dibuk” la Bucureşti, veţi merge în Polonia să-l vedeţi…

Dintre spectacolele româneşti prezente în selecţia finală a FNT, Yorick vă recomandă „Breaking the waves”, o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, în regia lui Radu Alexandru Nica, având la bază un scenariu după un film celebru. O poveste despre dragoste, suferinţă şi sacrificiul suprem din dragoste. Şi o actriţă care a fost admirată şi premiată la Festivalul de la Edinburgh: Ofelia Popii. „Breaking the waves” se joacă în ultimele două seri ale festivalului, pe 6 şi 7 noiembrie la Opera Naţională.

Iar „Royal fashion”, un spectacol marca Dan Puric, va fi prezentat marţi, pe 2 noiembrie, la Teatrul Naţional de Operetă. Dacă aţi văzut sau dacă n-aţi văzut „Tojours l’amour” sau „Made in Romania”, nu trebuie să rataţi acum „Royal fashion”. O meditaţie despre valorile regalităţii, în culoare, muzică, dans şi gest…

Print

4 Comentarii

  1. renate mueller nica 19/10/2010
  2. renate mueller nica 19/10/2010
  3. Andreea 22/10/2010
  4. Ariel 22/10/2010

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.