Concurs de dramaturgie și publicistică teatrală pentru tinerii sub 20 de ani

Anunt concursFacultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai invită liceenii și tinerii absolvenți de liceu, cu vârste între 16 și 20 de ani, pasionați de teatru, doritori să scrie despre și pentru artele spectacolului, să participe la prima ediție a Concursului Național de Dramaturgie și Publicistică Teatrală „ProScenium”.

Cei interesați pot alege dintre cele două secțiuni, una dedicată dramaturgiei, iar cealaltă publicisticii de specialitate, sau pot concura la ambele.

Principala condiție este ca textele să fie originale și nepublicate anterior.

La prima secțiune, participanții vor trimite o piesă de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicată sau jucată pe o scenă profesionistă.

La cea de-a doua, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2000-3000 de cuvinte, despre un spectacol vizionat.

Până pe 30 aprilie 2016, doritorii pot expedia textele, în format PDF, pe adresa concurs@teatrologie.ro, sau prin poștă, pe adresa Universurarea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4, sala 12, cu mențiunea „Pentru concursul ProScenium”.

Câștigătorii premiului I de la fiecare secțiune vor fi recompensați cu 1000 de lei, iar piesa câștigătoare va fi montată sub formă de spectacol lectură. Cei clasați pe locul II vor primi un voucher de cărți în valoare de 500 de lei.

Juriul este format din specialiști în artele spectacolului, cu o experiență profesională considerabilă.

Concursul „ProScenium” a fost inițiat din dorința organizatorilor de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să își valorifice talentul și să își exerseze spiritul critic, dar și pentru a-i promova pe aceștia, stimulându-i astfel să se implice și ulterior în viața teatrală românească. Tocmai din acest motiv, cele mai interesante scrieri vor fi antologate într-un volum publicat de editura LiterNet.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.