Concurs de monodramă la Teatrul din Bacău

bacoviaÎn cadrul Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” care se va desfășura la Bacău între 8 și 16 aprilie, va avea loc cea de-a III-a ediție a Concursului de Dramaturgie – Monodramă. Competiția este deschisă tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc., care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.

Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate. Textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.

Lucrările vor fi trimise pe adresa: Teatrul Municipal „Bacovia”, Str. Iernii Nr. 7, cod 6000050, Bacău, jud. Bacău, cu menţiunea: „Pentru concursul de creaţie dramatică – monodramă”, până la data de 1 martie 2016 (data poştei).

Lucrările, trimise în trei exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va menţiona numele şi adresa expeditorului. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un alt plic închis care va include numele, adresa autorului şi un motto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere. Acest plic se va deschide după desemnarea câştigătorului.

Textele propuse vor fi citite şi apreciate de către un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii teatrale româneşti. Juriul nu are obligaţia motivării scrise a deciziilor. Rezultatele concursului vor fi anunţate până la data de 25 martie 2016 iar Premiul de Dramaturgie-Monodramă „Valentin Nicolau” va fi decernat în cadrul Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, ediţia 2016.

Premiul de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau”, în valoare de 1.000 de euro, constă, totodată, şi în montarea textului câştigător la Teatrul Municipal „Bacovia”, laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodramă, la ediţia a IV-a, din 2017.

Toate textele intrate în discuţia finală a juriului vor fi publicate pe site-ul evenimentului, în cadrul Secţiunii „Texte pentru Monodramă”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.