Concurs de proiecte pentru tineri regizori și scenografi la Naționalul craiovean

CraiovaTeatrul Național „Marin Sorescu” continuă și în 2015 concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români, ajuns la cea de-a cincea ediție, anunță instituția organizatoare.
Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 februarie 2015. Documentele vor fi transmise prin poștă la sediul teatrului sau trimise pe e-mail la adresa secretariat@tncms.ro sau la prin fax, la numărul 0251.414.150.
Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepții regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în anul 2015, la o dată ce va fi stabilită de comun acord.
Condiţiile de participare anunțate de Naționalul craiovean sunt următoarele: textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii zece ani și care să aibă maxim opt personaje; proiectul va fi conceput pentru sala studio „Ion D. Sîrbu” (a se vedea detaliile tehnice ale sălii pe website-ul TNC); regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate, în ultimii cinci ani; CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului.
Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va fi criteriu de departajare în cazul unui balotaj. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului. Se acceptă și dramatizările, dar numai după autori români contemporani.
Câștigătorii edițiilor anterioare au fost: regizoarea Diana Dragoș, care a pus în scenă spectacolul „Conu’ Leonida față cu reacțiunea” de I.L Caragiale, scenografia Adriana Dinulescu, Catinca Drăgănescu, cu propriul său text „Photoshop”, scenografia Sorana Țopa, Bobi Pricop cu piesa „Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, în scenografie proprie și Dragoș Mușoiu, care a montat spectacolul „Spargerea” după nuvela „Jaf armat” de Răzvan Petrescu, scenografia Andreea Negrilă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.