Concurs de recitare de poezie, la Teatrul Arte dell’Anima

TeatrulTeatrul Arte dell’Anima inițiază un concurs inedit de recitare de poezie, care face parte din cadrul proiectului „Zodiacul poetic”. Pe parcursul acestui an, în fiecare lună, într-o seară de luni „se vor alinia planetele pentru aniversarea unei personalități culturale românești de ieri și de azi” și cu acest prilej va avea loc cursul de astrologie intensivă „Sub Zodia Poetului”…

La citirea fiecărei astrograme poetice va fi prezent câte un invitat special, ales anume să fie compatibil cu harta artistică a celui celebrat. În această lună, poetul ales a fost Marin Sorescu, tocmai pentru că s-a născut în februarie, pe data de 19, în anul 1936. Evenimentul de la Teatrul Arte dell’Anima se va desfășura pe 29 februarie, la sala din strada Făinari, începând cu ora 19.00.

Toți cei care doresc să se înscrie – fie ei actori sau iubitori ai lui Marin Sorescu – o pot face până pe 15 februarie la adresa office@artedellanima.ro, unde sunt rugați să trimită un CV, o fotografie și titlul poeziei lui Marin Sorescu, alese pentru a fi prezentate în fața juriului de specialitate, care „va premia cele mai fidele și originale interpretări”.

În această lună, invitatul special al serii (care va face parte și din juriu) este actorul Florin Zamfirescu.

Premiile, așa cum le anunță organizatorii, „vor fi desprinse din decorurile fabuloase ale fiecărui univers poetic prin care vom călători, după cum urmează:

  • Premiul O stea lângă Alcor oferit de Arte dell’Anima
  • Premiul Călătorului informat oferit de un partener media
  • Premiul Călăuzei Poetice oferit de invitatul special

La finalul celor douăsprezece luni, câștigătorii fiecărei serate culturale se vor întâlni într-un duel, menit să stimuleze creativitatea participanților, care vor avea parte de premii speciale.

Organizatorii promit o seară cu literatură, zaibăr, muzici și umor oltenesc.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.