Constantin Chiriac despre Premiul de excelenţă pentru „Faust”…

Uniunea Teatrală din România a decis luni, 8 martie, acordarea Premiului de excelenţă pentru creatorii Silviu Purcărete (regizor şi scenarist), Helmut Stürmer (scenograf – decor), Lia Manţoc (scenograf – costume), Vasile Şirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf – efecte video) pentru impactul internaţional al spectacolului „Faust” după Goethe (Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009. În legătură cu acest eveniment,

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca”, a declarat, într-un comunicat remis redacţiei:

„Teatrul Naţional „Radu Stanca” are ca obiectiv strategic susţinerea calităţii şi a excelenţei în spectacolele pe care le montează şi promovează, atât în comunitatea locală, cât şi în cea naţională şi internaţională. Astfel, am reuşit pe parcursul a 11 ani să creăm 68 de spectacole care se joacă la Sibiu cu casa închisă. Dintre acestea, 24 de titluri au mers în turnee internaţionale, având 168 de reprezentaţii pe toate continentele. Pentru programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007, am pregătit un număr important de spectacole – eveniment, printre care şi „Faust”, după Goethe, într-o hală industrială, la Simerom, transformând astfel acest spaţiu într-o destinaţie culturală internaţională.

Echipa de creatori care a fost nominalizată de Senatul UNITER pentru a primi Premiul de excelenţă pentru turneul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu la Festivalul Internaţional de la Edinburgh 2009 cu spectacolul „Faust” a realizat acest spectacol în anii 2006 – 2007, împreună cu 110 interpreţi (actori, muzicieni etc.), 35 de tehnicieni, precum şi cu o echipă de 11 membri ai Departamentului de Marketing, Organizare şi Promovare Spectacole. Salutăm această dreaptă recunoaştere a echipei excepţionale de creatori care a realizat această producţie. Din păcate, „Faust” nu a fost nominalizat la vremea respectivă pentru cea mai bună regie, iar recunoaşterea ca cel mai bun spectacol vine prin acest premiu de excelenţă, urmare a unei confirmări valorice la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, ediţia 2009. Este binevenită această recunoaştere târzie, chiar dacă eforturile echipei manageriale şi ale celorlalţi 140 de membrii ai colectivului au fost omise.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.