Constantin Chiriac duce poezia românească în SUA și Canada

Constantin Chiriac_sebastian-marcoviciActorul Constantin Chiriac va pleca în luna februarie într-un turneu organizat de Institutul Cultural Român din New York în cadrul căruia vor avea loc patru evenimente de teatru și poezie românească, în SUA și Canada. Turneul nord-american se va desfășura sub genericul „Un actor despre Marele Teatru și rolurile sale!”. Poezia Teatrului și Teatrul Poeziei! Un amplu recital liric de poezie religioasă, care selectează poeme din trei secole de istorie a poeziei române.

Primul eveniment va avea loc la sediul ICR NY, sala Auditorium, în data de 11 februarie, la ora 19.00. La sediul ICR NY, Constantin Chiriac va interpreta fragmente din rolurile pe care le joacă în spectacole de la Sibiu („Lecţia”, de Eugène Ionesco, „Oedip”, după Sofocle, „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Turandot”, de Carlo Gozzi, „Lulu”, de Frank Wedekind, „Aşteptându-l pe Godot”, de Samuel Beckett, „Moi, Rodin”, de Patrick Roegiers, „Trei surori”, de A.P. Cehov, „Othello”, de William Shakespeare, „Idiotul”, de F. Dostoievski).

De asemenea, Constantin Chiriac va avea numeroase și importante întâlniri profesionale în zilele cât va fi la New York, între 10 și 13 februarie. Actorul și directorul general al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu se va întâlni, la sediul Drama League, cu Directorul Executiv, Gabriel Shanks, Directorul Artistic, Roger Dantforth, și Directorul Comercial, Toby Banks; cu Președintele Brooklyn Academy of Music (BAM), Joe Melillo; cu Jorge Cacheiro, Chair of Pace School of Performing Arts. La Pace University, se va întâlnii cu studenții de la actorie și va susține un workshop. Apoi, vor urma alte întâlniri profesionale la Park Avenue Armory, cu Michael Lonergan, Producing Director; cu regizorul, scenaristul și actorul Neil LaBute. Pe 12 februarie, la New York, Constantin Chiriac este invitat de Președintele Brooklyn Academy of Music (BAM), Joe Melillo, să participle la Opening Night, la Brooklyn Academy of Music (BAM), la piesa de teatru The Iceman Commet, de Eugene O’Neill (cu Nathan Lane în rol principal).

Vor urma două evenimente la Montreal, în Canada, în 15 februarie. De la ora 13:30, recitalul „Domnule și frate Eminescu”, urmat de proiecția video a unor fragmente din rolurile lui Constantin Chiriac. Iar de la ora 16:00, recitalul „Metanie ție, Părinte” la Biserica Buna Vestire. Evenimentele din Canada sunt realizate în colaborare cu Ala Mîndicanu, președintele Comunității Moldovenilor din Quebec.

La Moncton, Canada, Constantin Chiriac va participa la semnarea acordului de înfrățire între Universitatea Moncton și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru următorii 5 ani, la o conferință organizată de Universitatea Moncton pentru studenții departamentului de Artă Teatrală, cu tema Growing Smart/Smart Growing. De asemenea, Constantin Chiriac va susține pentru studenții aceleiași universități un recital, în limba engleză, din operele lui Marin Sorescu și Carl Sandburg, pe data de 18 februarie, ora 10.30.

Foto Sebastian Marcovici

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.