Constantin Chiriac și Grzegorz Jarzyna în dialog cu Octavian Saiu, în cadrul festCO 2018

Anul acesta, dialogurile festCO aduc în fața publicului două personalității ale teatrului românesc și internațional, Constantin Chiriac și Grzegorz Jarzyna, în cadrul unor întâlniri moderate de Octavian Saiu.

Constantin Chiriac se distinge în peisajul teatral românesc prin talentul și viziunea managerială, care l-au ajutat să transforme Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu într-un brand internațional. Despre provocările managementului cultural, dar și despre cele actoricești, va povesti vineri 25 mai, ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie.

Grzegorz Jarzyna este unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru din Polonia. Activitatea sa a reprezentat o cotitură majoră în teatrul polonez. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din Cracovia și Academia de Teatru „Ludwik Solski” din Cracovia, unde a studiat regia. În 1998, a devenit directorul artistic al TR Warszawa, unul dintre cele mai inovatoare teatre din Polonia, iar în perioada 2006-2013 a fost directorul general al acestei instituții. Duminică 27 mai, ora 17.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie va face o prezentare a peisajului teatral polonez și a provocărilor vieții artistice.

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2018, un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul de Comedie, se desfășoară în perioada 20 – 27 mai 2018. Înfiinţat în 2003, la iniţiativa lui George Mihăiţă, festCO duce mai departe în acest an centenar demersul de a promova comedia românească de calitate, invitând în Bucureşti cele mai bune spectacole bazate pe texte româneşti. Însă pe lângă secţiunea oficială, festCO 2018 sărbătoreşte umorul autentic şi prin spectacole-lectură, dialoguri cu personalități culturale, proiecţii ale unor spectacole de teatru de colecţie din arhiva Teatrului de Comedie, proiecţii de filme, workshop-uri, spectacole de stradă, lansări de carte, expoziţii şi multe alte surprize.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.