Consultări pentru viitorul ARCUB

ArcubMarți, 16 februarie, la ora 11.00, va avea loc o sesiune publică de consultări privind statutul Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB. Evenimentul se va desfășura la Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Sport, Turism, etajul III, Sala de Consiliu.

Înscrierile pot fi transmise până la data de 16 februarie 2016, ora 09.00, la Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Sport, Turism, prin fax – la nr. (021- 3141143 sau prin e-mail la adresa de  e-mail: georgiana.turcu@pmb.ro.

Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB, în prezent, este definit ca „serviciu public de interes local al Municipiului Bucureşti, cu personalitate juridică, finanţat din subvenţii de la bugetul local şi din venituri proprii”, fără a fi specificat in mod clar, în funcţie de obiectul său de activitate, faptul că furnizează servicii publice privind cultura, conform prevederilor art. 36(6) lit.a) pct.4 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în mod evident fiind, în fapt, o instituţie publică de cultură.” De aceea s-a impus definirea, în mod clar şi concret, a Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ArCuB ca instituţie publică de cultură de interes local al Municipiului Bucureşti, încadrată conform legii, în categoria   instituţiilor de spectacole de proiecte, având personalitate juridică, finanţată din subvenţii de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi din venituri proprii.

Pe ordinea de zi a sedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din luna ianuarie, punctul 3, a fost propus proiectul de HOTĂRÂRE pentru modificarea anexelor 15 a) şi 15 b) din Hotărârea CGMB nr. 305/2013 privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor la aparatul de specialitate al Primarului general, aparatul permanent de lucru al CGMB şi la serviciile/ instituţiile publice de interes local al Municipiului Bucureşti.

Având în vedere: importanța redefinirii Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ArCuB ca instituţie publică de cultură de interes local al Municipiului Bucureşti, respectiv, conform prevederilor legii speciale Ordonanţa nr. 21/2007, cu modificările şi completările ulterioare, art. 5 alin. 3, ca instituţie de spectacole de proiecte, cu personalitate juridică, finanţată din subvenţii de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi din venituri proprii, obiectivul acesteia fiind realizarea de proiecte culturale şi elaborarea Strategiei culturale a Municipiului Bucureşti pentru perioada 2015 – 2025, cu scopul depunerii candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și necesitatea îmbunătăţirii propunerii de proiect de act normativ care a fost pe ordinea de zi a sedinţei din luna ianuarie, Direcția Cultură, Sport, Turism își propune o transparentizare şi o eficientizare a procedurilor administrative printr-o implicarea activă a cetăţenilor/organizaţiilor/specialiștilor, beneficiari ai serviciului public sau persoane care desfăşoară activităţi în domeniu. Toți factorii direct interesați de aceste modificări sunt invitați la sesiunea de marți.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.