„Conversație după înmormântare”, gata de premieră

ConversatiePe 7 și pe 9 decembrie, la ora 19.00, la Sala Studio Space a Teatrului Bulandra din București va avea loc premiera oficială a spectacolului „Conversație după înmormântare” de Yasmina Reza, în regia lui Alexandru Darie.

Spectatorii îi vor putea vedea în noua producție pe Cornel Scripcaru, Ana Ioana Macaria, Marius Chivu, Dan Aștilean, Camelia Maxim și Daniela Nane. Scenografia este semnată de Octavian Neculia, iar muzica este creația lui Adrian Enescu.

Despre piesa Yasminei Raza, unul dintre cei mai montați dramaturgi contemporani din lume, regizorul Alexadru Darie explica într-un interviu publicat recent în revista Yorick: „˂Conversație după înmormântare˃ e o capodoperă a literaturii dramatice. Nu e o întâmplare că l-am ales acum. Căutam un text în această zonă, care să-i pună pe actori în valoare, iar piesa Yasminei Reza mi s-a părut extrem de potrivită și cu locul ăsta, și cu oamenii, și cu momentul acesta al vieții mele. Este un text cehovian, cu profunzimi extraordinare, care, dincolo de un strat de suspans, ușor polițist, ascunde o poveste senzațională, de care mi-am dat seama în timp ce lucram. Nu vreau să povestesc textul și nici să divulg ceva dinainte, ca să nu stric surpriza, dar am descoperit în piesă, lucrând, un al doilea plan, de care la prima vedere nu ești conștient. Textul face legătura între două lumi, ceea ce mi s-a părut extrem de interesant. Se întâmplă acolo, după acea înmormântare, ceva cu totul și cu totul neașteptat…”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.