Copii abuzați, povești de lângă noi…

Foto Faptasi repetitieLa începutul lunii decembrie, la Teatrul German de Stat din Timișoara, va avea loc premiera piesei „Făptaşi” de Thomas Jonigk, în regia lui Szabó K. István. Vineri, pe 6 decembrie este programată o repetiţie generală cu public, începând cu ora 19.30, iar sâmbătă, pe 7 decembrie, la ora 19.30, premiera oficială.

Thomas Jonigk este autorul a numeroase piese de teatru, librete, scenarii şi texte de proză. A lucrat ca dramaturg şi regizor la teatre şi opere din Berlin, Bonn, Dortmund, Viena şi Lyon.

Spectacolul transpune scenic un subiect de actualitate socială, anume abuzul asupra copiilor. De ani de zile Petra este abuzată de către tatăl ei Erwin, iar mama ei, Karin, ignoră acest lucru. Magda îl violează pe fiul ei Paul, însă nimeni nu aude strigătele lui de ajutor. Destinul similar îi aduce faţă în faţă pe cei doi copii, care se străduiesc, cu mai mult sau mai puţin succes, să pună capăt abuzurilor părinţilor.

Distribuția este formată din Silvia Török, Rareş Hontzu, Olga Török, Richard Hladik, Enikő Blénessy, Daniela Török,  Radu Vulpe,  Isa Berger, Ioana Iacob şi Konstantin Keidel. Decorul şi costumele sunt creaţia scenografei Cristina Milea, muzica este compusă de Ovidiu Iloc, iar coregrafia este asigurată de  Mălina Andrei. Dramaturgia producţiei este realizată de secretarul literar al TGST, Valerie Seufert.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.