Coregraful Cosmin Manolescu, invitat la Round Table București

CosminJoi, 11 februarie, de la ora 19.00, va începe un nou sezon al spectacolelor–conferință moderate de Valentina Sandu–Dediu în cadrul proiectului Round Table București.

Primul eveniment din seria celor 8 ediții va fi dedicat coregrafului și managerului cultural Cosmin Manolescu, remarcat în ultimii 25 de ani pentru rolul esențial avut în promovarea dansului contemporan în România, dezvoltând numeroase proiecte culturale în plan național și internațional.

Dialogul cu invitatul va avea loc la Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București și va fi completat prin diferite momente artistice performative alese de Cosmin Manolescu și invitații săi.
Coregraful Cosmin Manolescu este cunoscut publicului larg prin contribuția importantă pe care a avut-o în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România prin Fundația Gabriela Tudor precum și prin contribuția directă pe care a avut-o la fondarea Centrului Național al Dansului (2002-2004), singura instituție publică de spectacole destinată susținerii dansului contemporan la nivel național.

Cu o bogată experiență în managementul de proiect și dezvoltare organizațională, între anii 1997 și 2015, Cosmin Manolescu a realizat peste 150 de proiecte culturale dedicate dansului, managementului cultural și artelor contemporane în țară, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Japonia.

Din 1997 este director executiv al Fundației Gabriela Tudor și, totodată, directorul artistic al companiei Paradis Serial, sub a cărei titulatură realizează numeroase spectacole, ateliere, turnee și evenimente culturale.
Prin experiența în realizarea proiectelor de colaborare culturală europeană și internațională, în perioada 2011-2015, împreună cu Ștefania Ferchedau, Cosmin Manolescu a condus în calitate de lider de proiect programul european de mobilitate și creație artistică E-Motional co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Cultura 2007-2013.

În perioada 2012- 2014 a fost director artistic al spațiului-laborator ZonaD unde a realizat diferite ateliere, rezidențe și proiecte pentru publicul larg. În anul 2015 a făcut parte din echipa Curatorium care a conceput programele și proiectele din dosarul de candidatură pentru „București 2021–Capitală culturală” – și a finalizat programele internaționale „E-Motional: rethinking dance” și „Eastern Connection” unde a colaborat cu o serie de artiști, producători și critici de dans din România, Letonia, Luxemburg, Portugalia, Italia, Norvegia și Japonia.

În luna decembrie 2014, Centrul Național al Dansului i-a oferit Premiul de excelență pentru rolul adus în dezvoltarea dansului contemporan în România, iar în decembrie 2015 Fundația Alexandrion i-a acordat „Premiul «Matei Brâncoveanu»” pentru secțiunea „Dans” pentru spectacolul Zmeul – Ce este dansul contemporan? pe care l-a realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita.

Dialogurile din cadrul Round Table Bucharești se vor desfășura în fiecare seară de joi, timp de opt săptămâni, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București (Strada Știrbei Vodă nr. 33), iar publicul din țară poate urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro.

Publicul bucureștean va fi invitat în perioada imediat următoare să ia parte la trei astfel de noi întâlniri avându-i în prim plan pe interpretul Marcel Pavel (18 februarie), violoncelistul Marin Cazacu (25 februarie) și criticul literar și eseistul Dan C. Mihăilescu (3 martie).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.