Cosmina Olariu a câștigat Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

Ediţia a XX-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 7 septembrie.

Juriul final a fost format din ZSOLT BÓGDAN-actor, MIHAI MĂNIUŢIU- regizor, ANA-IOANA MACARIA-actriţă, ADA SOLOMON-producător, ALEXANDRU VOICU- actor, câştigătorul Marelui Premiu „Ştefan Iordache”, ediţia 2016.

Premiile acordate au fost următoarele:

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei COSMINA OLARIU pentru „Mică criză de identitate”, după Livada de vişini de A.P. Cehov. Premiul a fost înmânat de actorul VICTOR REBENGIUC.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi un susținător al tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei BLANCA DOBA pentru „Nina după aplauze” – monologul Ninei din Pescăruşul combinat cu gânduri personale şi cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. Premiul a fost înmânat de actorul ZSOLT BÓGDAN.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului MIHAI FLORIAN NIŢU pentru „SOLITUDES 30”, după Hamlet de William Shakespeare şi Ivanov de A.P. Cehov Premiul a fost înmânat de actriţa ANA-IOANA MACARIA.

Premiul „CORNEL TODEA”– Premiul pentru cea mai bună trupă de actori „De ce, Anton Pavlovici Cehov?”, adaptare după Maşinăria Cehov de Matei Vişniec, regia Cătălin Bocîrnea, cu Cosmin Stănilă, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru

Premiul este susţinut începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea. Premiul a fost înmânat de regizorul MIHAI MĂNIUŢIU.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU”– Premiul special al juriului a fost acordat actriţei MARCELA NISTOR pentru „Nu ştiu ce”, colaj după scrisorile dintre Cehov şi Lika Mizinova şi Pescăruşul. Premiul a fost înmânat de actorul ALEXANDRU VOICU.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: MARCELA NISTOR

PREMIUL PUBLICULUI

Cel mai bun actor: COSMIN STĂNILĂ

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună trupă de actori: „De ce, Anton Pavlovici Cehov?” cu actorii Cosmin Stănilă, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru

Premiile au fost înmânate de actriţa DORINA CHIRIAC.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actriţei BLANCA DOBA pentru „Nina după aplauze” – monologul Ninei din Pescăruşul combinat cu gânduri personale şi cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. „Marele mecanism”, adaptare după „Hamlet” de William Shakespeare.

Premiul a fost înmânat de actorul ALEXANDRU VOICU – câştigătorul Premiului „1/10 pentru FILM la TIFF” în anul 2016.

Începând cu ediţia 17, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică– oferit de actriţa Dorina Lazăr a fost acordat actorului MIHAI FLORIAN NIŢU pentru „SOLITUDES 30”, după Hamlet de William Shakespeare şi Ivanov de A.P. Cehov. Premiul a fost înmânat de criticul de teatru ILEANA LUCACIU.

PREMIUL VOX MARIS a fost acordat actriței COSMINA OLARIU pentru „Mică criză de identitate”, după Livada de vişini de A.P. Cehov.

Premiul a fost oferit din partea patronului Vox Maris, domnul Nicuşor Năstase.

Premiul Vox Maris, constând într-un sejur de o săptămână pentru două persoane în cadrul resortului, se acordă din anul 2014 câştigătorului Marelui Premiu.

Print

2 Comentarii

  1. Violeta 08/09/2017
  2. Ioana 09/09/2017

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.