„Crimă cu pistol și bile”, al patrulea spectacol al stagiunii 2015-2016 la Clubul Dramaturgilor

crimaInstitutul Cultural Roman și Filialele București–Poezie și București-Dramaturgie ale Uniunii Scriitorilor din Romania prezintă al doilea spectacol–lectură al anului 2016 și a patra premieră a stagiunii 2015-2016 la Clubul Dramaturgilor.

Luni, 29 februarie 2016, la ora 18.00, în Sala Mare a ICR va avea loc spectacolul-lectura cu textul „Crimă cu pistol și bile” de Horia Gârbea. Din distribuție vor face parte Vali Pena și Dani Popescu. În rolul victimei îl veți putea vedea pe autor.

Piesa a primit premiul II la concursul de dramaturgie pentru piese polițiste, noir, thriller, organizat în anul 2015 de Teatrul Coquette și a apărut în volumul „Crime Scene 1” la Editura Tritonic.

Un acuzat aparent nevinovat se confruntă cu versiuni diferite asupra unei crime care a fost, poate, doar un accident. Justiția este la fel de nelămurită ca spectatorii. Fiecare știe mai bine cine e ucigașul. O comedie neagră, frizând absurdul, care vine deopotrivă dinspre oameni și dinspre aplicarea legii.

Un actor – un personaj, o actriță – nouă personaje!

Actorii Dani Popescu și Vali Pena au jucat și în spectacolul după piesa „Funcționarul destinului” de Horia Gârbea, aflata de trei stagiuni în repertoriul Teatrului Nottara.

Clubul Dramaturgilor este un proiect inițiat de regretatul critic Mircea Ghițulescu în anul 2006. În actuala stagiune, este organizat de USR, prin filialele bucureștene de dramaturgie și poezie, în colaborare cu ICR. Partener: Radio Romania Cultural.

Spectacolul va fi urmat de comentarii și discuții asupra textului.

Intrarea publicului este liberă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.