Crista Bilciu a câștigat Premiul Concursului de Monodramă de la Bacău, care din acest an poartă numele lui Valentin Nicolau

monodramaGala Star de la Bacău are în componență începând de anul trecut un concurs de monodramă. Prima ediție a acestui concurs s-a desfășurat în 2014, când premiul a fost câștigat de dramaturgul Mircea M. Ionescu, iar președintele juriului a fost dramaturgul Valentin Nicolau.

Începând din acest an, când la Bacău s-a desfășurat ediția cu numărul zece, ediție aniversară a Galei Star, premiul concursului de monodramă poartă numele lui Valentin Nicolau. Câștigătoarea acestei ediții a fost Crista Bilciu, cu piesa „Pe jumătate cântec”.

Din juriul ediției 2015 au făcut parte dramaturgul Mircea M. Ionescu, premiatul primei ediții a Concursului de Dramaturgie — Monodramă, și criticii de teatru Monica Andronescu și Doru Mareș. Nominalizate la această competiție din cele 18 texte prezentate au fost piesele „Pe jumătate cântec”, de Crista Bilciu, „Știu că nu vrei să auzi” , de Carmen Dominte și „Mireasa pierdută, mireasa regăsită”, de Ion Bogdan Martin. Un punctaj important au mai primit textele „Vicențiu Întâiul”, de Laurențiu Budău, „Să ne jucăm serios”, de Tincuța Horonceanu Bernevic, „Clovnul Împărat”, de Cristina Cosma, „Un om, un scaun, o poveste…”, de Ion Bogdan Martin, și „Aniversarea”, de Olga Delia Mateescu, precum și două dramatizări realizate de Edith Negulici.

În cadrul Galei de premiere au fost acordate mențiuni lui Carmen Dominte și lui Ion Bogdan Martin. Premiul și mențiunile au fost susținute de Editura Nemira, colecția Yorick. Premiul cel mare pentru textul câștigător constă într-un spectacol ce va fi pus în scenă în cadrul stagiunii viitoare a Teatrului „George Bacovia” din Bacău.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.