Crowdfunding pentru HomeFest, primul festival „în case și apartamente”

lorgean theatreÎntre 12 și 20 aprilie, la București va avea loc HomeFest, „primul festival cultural care se va desfășura numai în case și apartamente”, așa cum anunță inițiatorul lui, Jean-Lorin Sterian.

„Acum 5 ani am deschis, în garsoniera mea de 32m pătrați de lângă Cișmigiu, primul teatru de apartament din România. În timp, mai mult de 1000 de oameni mi-au trecut pragul, devenind oaspeți și spectatori ai pieselor pe care le-am propus la lorgean theatre. Unii dintre aceștia și-au dorit să devină la rândul lor gazde pentru spectacole și astfel s-a nascut, acum doi ani, campania „Se joacă cu casa deschisă” prin care mai multe apartamente din București și alte orașe și-au deschis ușile pentru teatru și dans contemporan”, povestește artistul.

În această primăvară, inițiativa începută acum cinci ani va continua cu… un festival, care își propune să aducă arta în spațiul domestic, „să transforme sufragerii și dormitoare în scene și să ofere un bun prilej de a întâlni vecinii și în altă parte decât pe scara blocului sau la piață”.

În acest moment, festivalul are asigurată o parte din finanțare, care face posibilă acoperirea costurilor pentru jumătate din cele peste 20 de evenimente ce ar urma să se desfășoare în intervalul 12-20 aprilie, în 15 case și apartamente din București. Pentru cealaltă parte, echipa HomeFest inițiază o campanie de crowdfunding lansată pe platforma potsieu.ro. „Mi-am propus ca HomeFest să devină un reper în cultura vie a Bucureștiului”, mai spune Jean-Lorin Sterian.

Banii strânși vor fi folosiți pentru a plăti artiștii, pentru a acoperi costurile de producție, recuzita necesară spectacolelor și a realiza câteva materiale de promovare în cartier.

Detalii puteți găsi la adresa: http://potsieu.ro/campaigns/homefest-2/

Foto lorgean theatre

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.