Cu premiera „A fost odată în România” începe 2019 la TNB

Sâmbătă, 5 ianuarie, la ora 20.00, la Sala Pictura a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București va avea loc premiera oficială a spectcolului „A fost odată în România”, în regia lui Dragoș Huluba, rezultat în urma unui amestec de limbaje: pantomimă, step, muzica, gag. Premiera oficială este programată vineri, 11 ianuarie, la ora 20.00.

Artist care dă dovadă de o fantezie debordantă când îşi asumă şi rolul de regizor, Dragoș Huluba se află în această ipostază în faţa unui nou debut pe o scenă a Naţionalului. La 20 de ani de la absolvirea facultăţii, cu peste 20 de spectacole jucate pe scena Teatrului de Comedie, din a cărui trupă face parte din anul 2004 şi alte câteva regizate de el, între care mult premiatul Rencontres din 2007, el a mai putut fi văzut pe scenele TNB în spectacolele lui Dan Puric „Hic sunt leones” (2002), „Cei 150”(2003) și „Royal Fashion”.

„A fost odată în România” este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale, anunță TNB, având ca punct de pornire un scenariu gândit de Dragoş Huluba împreună cu Eduard Adam și Violeta Huluba. Autorii sunt totodată și interpreții care, împreună cu Ileana Olteanu, aduc în fața publicului o poveste cuceritoare despre supraviețuirea cu demnitate, cu dragoste și cu umor în fața marilor turbulențe ale istoriei.

Așadar, patru actori, costume, muzică, dans, proiecții video, lumini, pantomimă, câteva cuvinte, umor, nostalgie … ingrediente ale unui spectacol necesar, spectacolul generației de astăzi, chiar dacă, paradoxal, povestea lui se întinde pe mai bine de o sută de ani.

Ca într-o joacă cu timpul, poveștile se spun când pe repede înainte, când pe repede înapoi. De la lumea plină de vervă a perioadei interbelice, cu rochii superbe, bărbați în frac și plimbări pe Calea Victoriei, la anii cenușii ai perioadei comuniste în care o portocală poate lumina o lume întreagă într-o seară de iarnă, până la anii nebuni ai zilelor noastre cu deschideri de Mall și alienarea individului sub stresul vieții moderne, „A fost odată în România” te invită în acest carusel al istoriei, în care vei râde, vei aplauda, vei zâmbi melancolic, sau vei pierde o lacrimă pasageră.

Spectacolul este realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.