„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” se întoarce la Godot

virginiaSpectacolul „Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regizat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, revine la Godot Café-Teatru duminica, 3 august, la ora 20:00. Din distributie fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sânziana Nicola sși Emil Mandanac.

„Cui i-e frica de Virginia Woolf?” de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc se joacă de șapte ani pe scenele independente din București. Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de nouă traducere oficială, necenzurată, a textului original.

Piesa lui Edward Albee (Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962) este una dintre cele mai amuzante și mai tulburatoare radiografii ale mitului „familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesorul ratat de la Catedra de Istorie, și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în locuința celor doi și martorul unui șir de „jocuri si glume”, în care barierele anduranței vor fi testate, iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat acasă pe nou-veniții in campusul universitar, blondul Nick (Emil Mandanac) și naiva lui soție, Honey (Sânziana Nicola). Ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.