„Cyrano de Bergerac, poate” la Reactor

cyrano copyReactorul de creație și experiment din Cluj prezintă vineri, 25 iulie, la ora 20.00, un one-man show tragicomic realizat de actorul Cătălin Ștefan Mândru.

Producția are la bază povestea actorului Albu din „Larry Thompson sau tragedia unei tinereți” de Dusan Kovacevic și se folosește de bucuria lui Albu (veșnicul figurant) de a juca, pentru a oferi o imagine diferită de cea a actorului blazat, pentru care vocația s-a transformat treptat în chin, anunță organizatorii. Spectacolul a fost realizat ca producție Teatru 74 în 2008 și a fost prezentat la Festivalul Contemporanis Iasi, Festivalul Atelier Baia Mare, Festivalul Underground Arad, în Bucuresti, la Green Hours,  în Sighisoara și în Cluj.

Textul este un colaj care cuprinde, pe lângă fragmente din „Larry Thompson”, monologuri din „Sexul femeii ca un câmp de lupta în Bosnia” de Matei Vișniec, „Ursul” și „Cântec de lebadă” de A.P. Cehov, „Regele Lear” de William Shakespeare și „Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand.

Cătălin Ștefan Mândru a absolvit Universitatea de Arte Târgu Mureș în 2008 și în prezent este actor la Iași. În 2007-2011 a lucrat la Teatru 74 din Târgu Mureș, coleborând cu regizori ca Cristian Theodor Popescu sau Cristi Juncu, și, la Teatrul Ariel din Târgu Mureș, cu Luisa Brandsdorfer. În 2012 a înființat, împreună cu Nora Mandru, Stanca Jabenitan și Mihai Pintilei, Teatru FIX la Iasi, unde lucrează cu regizorii Adi Iclenzan, Ovidiu Căița, Bogdan Palie, Raul Coldea.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.