„Dantelă” merge la Festivalul Naţional de Teatru din Pécs

kamsz_mamo2_foto_biro_istvan-3458
Foto Biro Istvan

Spectacolul „Dantelă” de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca, realizat după romanul „Mamó” de Angi Máté, în regia lui Kinga Mezei, a fost selectat în cadrul celei de a XIV-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru din Pécs, Ungaria. Festivalul se va desfăşura în perioada 5-14 iunie, spectacolele participante fiind alese de juriul de selecţie format din criticul de teatru István Sándor L. şi actriţa Angéla Császár.

Festivalul Naţional de Teatru din Pécs este organizat anual şi este cel mai important eveniment teatral din Ungaria. În cadrul Festivalului sunt invitate şi o parte dintre teatrele maghiare din afara ţării. Competiţia propriu zisă este completată de o Secţiune Off şi de numeroase alte  concerte, lecturi publice, expoziţii tematice etc.

Spectacolul „Dantelă” a avut premiera pe 21 mai 2013, adaptarea scenică fiind semnată de Kornélia Góli și Kinga Mezei. Costumele au fost realizate de Éva Gömöri, muzica îi aparţine lui Szilárd Mezei, iar fotografiile proiectate sunt semnate de Péter Fülöp. Rolul Bunei este jucat, în această stagiune, de Csilla Albert, iar Angi este interpretată de Enikő Györgyjakab. Din distribuție mai fac parte: Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Loránd Váta, Balázs Bodolai și muzicienii: Anna Szallós-Kis, Kati Kinga Szabó și József Attila Szabó.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.