David Dimitri, omul-circ, la FITS 2017

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, până la a cărui deschidere a mai rămas mai puțin de o lună, dedică patru zile unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, inițiativă pe care FITS intenționează să o aplice și în următorii ani, cu alte companii similare. „Este un cadou oferit de festival comunității sibiene (și nu numai), fiind primul spectacol de acest gen care are loc într-un cort de circ”, se arată într-un comunicat de presă.

„În aplauzele voastre… Omul-Circ!” este un spectacol de circ contemporan creat și interpretat de un singur om, fără animale și fără alt suport de scenă, fiind o combinație inovatoare de acrobații, mers pe sârmă, muzică și trapez. Prestația sa poate fi asemuită cu manifestul unui artist „de un talent nebun”, așa cum îl aprecia Maurice Béjart, care vrea să interpreteze cel mai îndrăzneț spectacol de circ din toate timpurile.

Artistul este un acrobat al sforii întinse, apreciat internațional pentru stilul unic prin care-și execută momentele. Fiind absolvent al Școlii de Circ din Budapesta și fost student al renumitei școli de dans Juilliard, a creat adevărate dansuri pe sârmă, aclamate în săli de spectacole din întreaga lume: Cirque du Soleil (Canada), Big Apple Circus (New York), Circus Knie (Elveția) sau Metropolitan Opera.

David Dimitri vorbește cu drag despre ceea ce face și este mândru de unicitatea pe care o oferă tuturor spectatorilor săi: „Încerc să recreez un circ executat de o singură persoană: eu. Din orașul în care locuiesc, iau tirul pe care îl conduc singur, mă duc în orașul în care urmează să-mi instalez cortul și mă apuc de treabă. Eu sunt singurul actor și tot eu sunt și regizorul, muzicianul, tehnicianul, îngrijitorul… sunt omul-circ! Îmi place această autonomie, îmi place că nu depind de nimeni. Ceea ce fac este o colecție a tot ceea ce am învățat în circ, adaptat la un nivel teatral. Îmi place că sunt aproape de oameni, joc aproape de ei, am un dialog cu ei și îi invit în lumea mea. Poți face magie aici. Este mereu o provocare să merg pe sârmă la înălțime. E ca și cum mi-aș părăsi casa și aș merge către cer.”

Omul-Circ poate fi văzut zilnic, în perioada 15 – 18 iunie, după următorul program: joi, 15 iunie și vineri, 16 iunie, de la ora 19:00; sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13:00 și de la ora 19:00, iar duminică, 18 iunie, de la ora 13:00.

Toate reprezentațiile vor avea loc la Baza Hipică Sibiu, str. Vasile Aaron nr. 20.

Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.