Dem Rădulescu și Mircea Diaconu în spectacolul „O scrisoare pierdută”

Radulescu CioburiÎn rubrica „Teatrul în cioburi de memorie” veți descoperi fotografii cu mari actori și mari regizori, împreună cu o scurtă poveste. Astăzi, Dem Rădulescu și Mircea Diaconu în spectacolul „O scrisoare pierdută”, regizat de Liviu Ciulei.

Montarea piesei lui I.L. Caragiale pe care a semnat-o celebrul regizor Liviu Ciulei la Teatrul L.S. Bulandra în anul 1982 îi avea în distrubuție, pe lângă alte nume de rezonanță ale scenei, pe Dem Rădulescu (1931-2000) și Mircea Diaconu, interpreții perfecți ai cuplului Brânzovenescu-Farfuridi.

În acest instantaneu din spectacolul care avea să rămână de referință în istoria teatrului românesc le vedem pe cele două personaje protestând în fața lui Trahanache din cauza desemnării unui alt candidat de la „centru”. Dem Rădulescu, aici autor al unei compoziții excepționale, își fermeca încă o dată publicul cu firescul și umorul lui, despre care mărturisea că îi lipsește în viața din spatele scenei, spațiul acela care îl atrăsese magic încă din copilărie. Partenerul de scenă, Mircea Diaconu, construia și el un rol remarcabil, una dintre cele mai cunoscute partituri pe care le-a avut în cariera sa de actor de teatru.

Alături de ei, impecabila, farmecătoarea, inconfundabila montare a lui Liviu Ciulei îi avea în distribuție pe Octavian Cotescu, Petrică Gheorghiu, Ștefan Bănică, Victor Rebengiuc, și Mariana Mihuț.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.