Deținuții în spectacol, la Nottara

festivalul-multiart-pentru-detinuti-88-de-detinuti-implicati-in-festivalFestivalul de teatru pentru deținuți MultiArt, parte a Fest(in) pe Bulevard, se va desfășura în acest an pe 23 și 24 noiembrie, la Teatrul Nottara, unde vor fi prezentate cinci spectacole realizate de persoane private de libertate din penitenciare din Timișoara, Gherla, Galați, Codlea și București – Rahova.

La cea de-a VIII-a ediție a festivalului ce poartă numele „Dana Cenușă — Descătușare prin Cultură’” s-au înscris șapte spectacole, în care au fost implicați 56 de deținuți din Bacău, București-Rahova, Codlea, Galați, Gherla, Tichilești și Timișoara, iar în urma unei selecții, cinci au fost alese să participe la etapa finală.

„Păcălici” în regia lui Racy Gyula Imre, producție a Penitenciarului Timișoara, „Selfie” regia Andreea Iacob — Penitenciarul Gherla, „Sectorul S” regia Camelia Gherbăluță — Penitenciarul Galați, „Zece negri mititei”, regia Gabriel Costea, și „Romulus cel Mare” regia Iulian Gliță — Penitenciarul București — Rahova sunt cele cinci spectacole selecționate.

„Este o manifestare unică la nivel european și colegii din alte sisteme penitenciare din Europa sau chiar din organizații de profil din domeniul educației pentru penitenciare apreciază în mod special această activitate”, a spus în cadrul unei conferințe de presă comisarul-șef Ioana Morar, director Direcția Reintegrare Socială de la Administrația Națională a Penitenciarelor. „An de an pornim în procesul de pregătire a festivalului de la inițiativele unităților. Fiecare dintre colegii din unități care desfășoară activități în acest domeniu selectează grupuri de deținuți cu potențial în acest domeniu. Sunt cointeresați colaboratori, fie ei regizori, actori, scenografi, care ajută pentru o mai bună calitate a pieselor prezentate și, după repetiții și repetiții, actorii noștri deținuți ajung să reprezinte, să joace pentru prima dată piesa pe scena unui teatru din localitatea în care se află penitenciarul sau din proximitate”, a mai spus ea.

Intrarea la spectacolele festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.