Dorina Lazăr, demisă de la conducerea Odeonului

Dorina Lazăr a fost demisă de la conducerea Teatrului Odeon din București de Primăria Municipiului București, care a hotărât asta „în urma nerespectării cauzelor contractuale”, fiind înlocuită în regim de interimat cu Dumitru Cristian Șofron. Potrivit Primăriei, măsura a fost luată în baza raportului Corpului de Control al Primarului General, care a vizat, printre altele, verificarea aspectelor organizatorice, financiare și respectarea legalității privind încheierea și derularea contractelor comerciale.

Actrița a declarat, pentru agenția de presă News.ro, că nu știe despre ce clauze este vorba. „Sunt siderată. A venit un curier de la Primărie care mi-a adus o hârtie prin care am fost demisă din 24 august. Eu din 24 și până astăzi am semnat o grămadă de acte. Ele sunt semnate ilegal, probabil, acum. Nu știu despre ce clauze este vorba, pentru ca nu am acces la referat. Am dat telefon la Primărie și nu îmi răspunde nimeni. Acum patru zile am primit o hârtie de la Primărie că îmi reconsfințește contractul de muncă și azi am primit că mi-l anulează”, a spus Dorina Lazăr pentru News.ro.

Dorina Lazăr a mai spus că în urma refuzului ei de a tăia din bugetul teatrului, discutat în primăvară, un consilier de la Primărie i-ar fi spus să-și caute alt loc de muncă și că în urma acestei discuții Corpul de Control a realizat un raport la Odeon. „Eu am rugat ca raportul să fie trimis la Curtea de Conturi. Eu sper să vină Curtea de Conturi și să facă controlul cel adevărat”, a mai spus Dorina Lazăr pentru News.ro, precizând că ar vrea să organizeze o conferință de presă, dar că după cea pe care a avut-o cu spațiile din Giulești, Primăria i-ar fi trimis o hârtie în baza căreia i se interzice să organizeze conferințe de presă fără să ceară permisiunea PMB.

În acest sens, venind în întâmpinarea dorinţei doamnei Dorina Lazăr, vineri, 1 septembrie, ora 11.00, la sediul UNITER din strada George Enescu, va avea loc o conferinţă de presă care are ca subiect demiterea Domniei Sale din funcţia de director al Teatrului Odeon din Bucureşti.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.