Două premiere la Craiova, „Lysistrata” și „Chinezii”

Sâmbătă, 24 februarie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova sunt programate două spectacole în premieră, „Chinezii”, de Michael Frayn, la sala ID Sîrbu, de la ora 17.00, și „Lysistrata”, de Aristofan, în regia lui Yianis Paraskevopoulos, de la ora 18,30, la sala Amza Pellea.

Spectacolul „Chinezii”, de Michael Frayn, în regia lui Mircea Cornișteanu, îi aduce în fața publicului pe Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț într-o poveste despre un cuplu din zilele noastre…

În ceea ce privește spectacolul „Lysistrata”, regizorul își explică alegerea: „Într-un moment în care Europa pășește pe o coardă întinsă, într-un moment deznădăjduirea amenință tot mai mulți oameni, iată-mă venind aici din țara „crizei economice” – care este ca un fel de război –, pentru a întâlni această echipă de oameni și să joc împreună cu ea. Aduc cu mine spiritul scânteietor al lui Aristofan, care prin opera sa are curajul de a ne vorbi cu o sinceritate absolută despre unul dintre cele mai simple aspecte ale vieții – nevoia de cel de lângă noi, nevoia de a împărtăși, nevoia de a comunica, nevoia de adevăr. Străbătând un astfel de drum, Aristofan ajunge acum, în 2013, în inima Europei, în România, pentru a ne vorbi prin gura îndrăgitei sale eroine, Lysistrata, care se revoltă împotriva faptului că oamenii au uitat să comunice, să se privească în ochi, să fie copii, să râdă sau poate chiar și să iubească. Și constată că tocmai această uitare este ceea ce le dă curajul să-și continue viețile. „Oamenii uită. Astfel, ei pot să se bucure și să cânte.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.