Două workshop-uri la „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

creangaÎn perioada 30 septembrie – 2 octombrie, Teatrul Ion Creangă organizează două workshopuri dedicate tinerilor profesioniști din domeniul artelor spectacolului.

Coordonate de Michal Svironi și Yaara Perah (Israel), atelierele au ca temă dezvoltarea prezenței actorului pe scenă și sunt organizate în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „100, 1.000, 1.000.000 de povești”. Workshop-urile se adresează tinerilor profesioniști din domeniul teatrului și se desfășoară zilnic, în perioada amintită, la Casa de Balet – Calea Dorobanților 127-129.

Inspirat de metoda Eric Blouet, workshop-ul „Eliberează-ți mintea, iar restul vine de la sine!” se concentrează pe tehnici de respirație, dans & mișcare, sound poetry și cântec. Workshopul este coordonat de Michal Svironi, absolventă a prestigioaselor școli Jacques Lecoq și Marcel Marceau.

Cel de-al doilea workshop propus, „Prezența actorului pe scenă – Modalități de dezvoltare”, va fi coordonat de Yaara Perah, absolventă a Institutului de Teatru Lee Strasberg și a Școlii Jaqcues Lecoq. Structurat sub forma unui modul cu trei teme: Arta eliberării, Chemarea Vocii – Dezvoltarea abilităților vocale și Plăcerea Jocului, workshopul explorează tema prezenței pe scenă și a procesului creativ.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită un e-mail care să includă: un scurt CV, 1-2 fotografii și datele de contact, la adresa valentina.roman@teatrulioncreanga.ro (Subiect: Workshop Svironi/ Workshop Perah), până la data de 20.09.2014. Participarea la workshop este gratuită.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.