Douăsprezece zile de teatru independent cu Undercloud

În perioada 20 – 31 august 2013, cea de-a șasea ediție UNDERCLOUD aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producții ale teatrelor independente din țară, care vor intra în competiție pentru premiile festivalului. Juriul editiei a VI-a Undercloud este format din George Ivașcu (actor), Sanda Manu (regizor), Anca Sigartău (actriță), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger). Timp de douăsprezece zile, la  Sala Horia Bernea (NCRR), la Clubul Țăranului și în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București se va juca teatru.

Începutul acestei ediții va fi marcat de spectacolul „Măscăriciul”, cu Horațiu Mălăele și Nicolae Urs, un adevărat eveniment teatral care se joacă de opt ani cu sala plină. Tot marți, de la ora 21:00 va avea loc „Mecanica Inimii”, spectacol lectură produs de UNDERCLOUD în regia lui Chris Simion, cu o distribuție formată din câțiva dintre cei mai mari actori ai momentului, care susțin teatrul independent: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Râlea, Marius Manole și Vlad Zamfirescu. Miercuri, 21 august, curtea interioară a Muzeului Național al  Țăranului Român se va transforma sub luminile primului spectacol de teatru acrobatic din România, „Omul Pescăruș”, iar joi, Medeea Marinescu și Marius Manole vor putea fi revăzuți într-un spectacol de excepție în regia lui Radu Beligan, „Fă-mi loc!”. De asemenea, UNDERCLOUD susține teatrul tânăr și foarte tânăr, prezentând unele dintre cele mai bune spectacole de absolvire de la UNATC „I.L. Caragiale” precum și pe cel care va câștiga premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Ideo Ideis din Alexandria.

De asemenea, va exista și o secțiune dedicată spectacolelor lectură, cu două texte inedite, „Aleluia” de Valentin Nicolau și „Diavolul este politic corect” de Savatie Baștovoi.

Vezi aici programul complet

Click pentru program

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.