„Elektra” pe Bulevardul Artelor

Anne-Schwanewilms„Elektra”, într-o variantă de concert, va fi prezentată pe 13 septembrie, la Sala Palatului, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, aflat în desfășurare până pe 20 septembrie, la București. Susțint de Bayerisches Staatsoper, concertul face parte din seria „Mari Orchestre ale lumii”, propunând o întâlnire inedită cu una dintre poveștile fundamentale ale lumii.

Spectacolul poate fi urmărit în direct mâine seară de toți cei care se vor afla pe „Bulevardul Artelor”, un proiect organizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Sectorului 3, în cadrul căruia, de-a lungul celor trei săptămâni ale Festivalului „George Enescu”, au fost transmise sau urmează să fie transmise în direct zece concerte desfășurate la Sala Palatului.

„Bulevardul Artelor” este un program cultural al cărui concept este semnat de regizoarea Alice Barb și a fost lansat anul trecut cu ediția dedicată aniversării orașului București, intitulată „Bulevardul Artelor-555 de minute de cultură”.

Mâine seară, începând cu ora 19.30, oricine își dorește să redescopere mitul Elektrei, o poate face în centrul Bucureștiului, acolo unde concertul susținut de Bayerisches Staatsoper va fi transmis în direct, dirijor, Sebastian Weigle. Corul Academic Radio dirijat de Dan Mihai Goia va fi, de asemenea, prezent poe scena Sălii Palatului. Solişti: Klitemnestra (mama Elektrei, văduva lui Agamemnon) – Agnes Baltsa (mezzo-soprană), Elektra (fiica lui Agamemnon) – Elena Pankratova (soprană), Oreste (fiul lui Agamemnon) – Rene Pape (bariton).

În toate cele trei săptămâni pe Bulevardul Artelor există proiecții de film documentar despre Festival, tineri artiști care vor picta în timp real și de standuri de carte și CD-uri de profil și de două expoziții permanente: „Viața lui George Enescu” și „Istoria Festivalului George Enescu”, ambele realizate în parteneriat cu Festivalul și cu Muzeul Național George Enescu.

Anul acesta, Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au devenit parteneri culturali ai Festivalului Internațional George Enescu și timp de trei săptămâni, transmisiunile în direct de pe scena Sălii Palatului însumând 1200 de minute de cultură, sunt oferite publicului din Sectorul 3 și nu numai. Intrarea este liberă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.