Eminescu printre noi, la TNB

La sfârşitul acestei săptămâni, Teatrul National „I.L.Caragiale“ din Bucureşti aduce pe scenă două evenimente dedicate lui Mihai Eminescu, în chiar zilele când se celebrează data naşterii poetului.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012, la ora 20.00, la Sala Atelier, va avea loc prima reprezentaţie cu spectacolul „Dor de Eminescu”, un recital sustinut de actorul Ion Caramitru, alături de reputatul clarinetist Aurelian Octav Popa.

Începand cu luna ianuarie 2012, recitalul va intra în repertoriul permanent al Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” .

Sub titlul „Dor de Eminescu”, cei doi artişti, dialogând într-o formulă scenică inedită, în care cuvântul rostit se completează cu muzica, prezintă un spectacol alcătuit pe baza unor selecţiuni  din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet.

În vara anului 2011, recitalul „Dor de Eminescu” a fost prezentat cu un succes în Statele Unite ale Americii şi în Canada (turneu realizat sub egida ICR New York).

Iar duminica, pe 15 ianuarie 2012, la Sala Atelier, de la ora 11.00, Dimitrie Vatamaniuc, prestigios istoric literar, cunoscut eminescolog, membru al Academiei Române, va susţine conferinta  „Eminescu printre noi”.

Susţinuta chiar în ziua naşterii poetului naţional, conferinta va marca cele mai importante evenimente din cultura română: apariţia definitivă a ediţiei Mihai Eminescu (11 volume) si publicarea, sub îngrijirea academicianului Eugen Simion, a ediţiei facsimilate a manuscriselor eminesciene.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.