Eugen Gyemant aduce „Leonce și Lena” la Unteatru

„Leonce și Lena” de Georg Büchner, în traducerea Ninei Cassian și în regia lui Eugen Gyemant, are premiera la unteatru pe 31 octombrie 2018, la ora 20:00.

Maria Nicola semnează scenografia, iar costumele sunt de la Baden 11.

Distribuția este alcătuită din Dana Rogoz, Andrei Seușan, Lucian Iftime, Ionuț Grama, Bogdan Cotleț și Eduard Cîrlan.

În „Leonce și Lena”, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă,  trebuie să fii atent la ce se spune, fiindcă regizorul nu propune o comedie ușoară, în ciuda aparențelor, ci și reflecție despre jocul destinului, liberul-arbitru, dorința omului de a-și controla destinul și puterea dragostei. Echilibrul între tăceri, reflecție și revelație, pe de o parte, și comicul de situație, limbaj, și asocierile ce se nasc în mintea privitorului, pe de altă parte, sunt secretul acestei experiențe teatrale.

„Există posibilitatea de a avea cu adevărat decizii proprii? Ce facem după ce se risipesc iluziile? Și cum de a scris Büchner în 1836 ceva atât de modern și de absurd despre existența noastre?”, a comentat regizorul.

Eugen Gyement a fost primul regizor invitat la unteatru acum opt ani, în 2010, cu „Oleanna”. A debutat în regie în 2008, iar montările lui sunt găzduite de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul de pe Lipscani, Godot Cafe – Teatru, Teatrul Act, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul de Comedie, ARCUB.

Biletele pentru spectacolele de la unteatru sunt în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile sunt disponibile pe unteatru.ro.

Foto: Florin Kirițescu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.