EXCELSIOR caută dramaturgi adolescenți

Teatrul Excelsior organizează în perioada ianuarie – iunie 2018 a patra ediţie a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescenţilor între14 şi 18 ani.

NEW DRAMA se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică.

Adolescenții sunt invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa teatrului (secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro), împreună cu o scrisoare de motivație prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă și care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

 ETAPELE CONCURSULUI:

1.Înscrierea pieselor într-un act la concurs (până pe data de 10 martie) și desemnarea celor șase titluri finaliste (26 martie).

2. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (19-22 aprilie).

3. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (9 iunie).

4.Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2018-2019.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.