Experiență extra-senzorială cu lumini și culori la FITS

Architects of Air at Milton Keynes IF2010Cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care se va deschide vineri, pe 6 iunie, aduce pentru prima dată în România una dintre cele mai impresionante construcții expoziționale dedicate jocului interactiv cu lumini și culori: „Luminarium Mirazozo”.

„Luminarium Mirazozo” este o structură gonflabilă ce a fost proiectată să ofere publicului o experiență extra-senzorială. Construit asemenea unui labirint, cu pasaje în formă de spirală ce unesc cinci cupole asemănătoare formelor găsite în bazarele din Iran, orășelul gonflabil ce va pune stăpânire pe Piața Mică din Sibiu va avea o lungime de 48 de metri și o lățime de 27 de metri. „Mirazozo” se inspiră din frumusețea geometriei naturale și din arhitectura islamică și cea gotică. Diversitatea culorilor și intensitatea luminii din interiorul expoziției sunt create în mod natural de lumina care trece prin învelișul translucid din vinil. Instalația creează o experiență unică, meditativă, în care limitele dintre realitate și percepție se suprapun pe coloana sonoră ambientală creată de David Bickley.

Expoziția britanicilor de la Architects of the Air poate fi vizitată în perioada 6 – 9 iunie, între orele 12:00 – 21:00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii primesc la intrare o hartă și sunt rugați să se descalțe înainte de trecerea prin ecluză. Odată aflați în interiorul construcției, vizitatorii pot alege să se plimbe liber sau pur și simplu să se odihnească privind jocul de culori produs în funcție de vremea și lumina de afară pe fațetele construite ca un mix între inginerie și design contemporan. Construit în 2010 „Luminarium Mirazozo” a fost prezentat în peste 40 de orașe din întreaga lume printre care Sydney, Beirut, Los Angeles, Praga sau Budapesta.

Pentru reușita acestui proiect au fost antrenați 30 de tineri ce fac parte anul acesta din grupul celor 200 de voluntari selecționați din Sibiu alături de un grup de voluntari internațional din Japonia, Polonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Franța, Finlanda și Turcia.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.