„fabriKa” lui Gigi Căciuleanu, “un metisaj între geometrie şi gramatică, arhitectură şi orchestraţie”…

fabriKa-Poster-700x100-v3v54„fabriKa”, un spectacol-eveniment semnat de Gigi Căciuleanu va fi prezentat în premieră la Teatrul Mic joi, 22 aprilie, şi vineri, 23 aprilie, începând cu ora 20.00.

„Fabrica (ae), în latină, înseamnă felul în care un lucru este făcut. Iar Faber (bri), tot în latină, înseamnă meştesugar. În ceea ce mă priveşte, arta mişcării, DANSUL, presupune o dublă fabrică: cea a minţii înainte de a deveni o uzină a corpului”, spune Gigi Căciuleanu. „Cu <fabriKa> îmi propun să creez o piesă în care DINAMICA are rolul principal. O serie de variaţii pe tema transformărilor energetice şi emoţionale atât din corpul uman, cât și din interiorul unui grup de oameni în <stare de dans>”, mai precizează coregraful.

Muzica îi aparţine tânărului compozitor franco-camerunez Manuel Wandj, fiind un montaj realizat cu o selecţie din șapte dintre albumele sale.

„Cred că numai un corp care gândeşte poate fi într-adevăr un corp frumos. Și apt a se exprima în modul cel mai complet posibil. Iar Energia poetică, cea a metaforei şi a emoţiei, reprezintă pentru mine un aliment esenţial al dinamicii corporale.

Mişcările se conjugă precum verbele, iar corpul şi părţile acestuia se declină aşa cum o fac substantivele şi adjectivele. Creînd acorduri (sau dezacorduri!) ca în muzică. Şi rezolvând probleme ca în matematică. Coregrafia fiind şi Artă şi Meştesug, un metisaj, printre altele, între geometrie şi gramatică, arhitectură şi orchestraţie, sculptură şi strategie de joc… Adică, într-un cuvânt, şi în sensul nobil al acestuia : o adevărată fabrică”, își explică Gigi Căciuleanu conceptul.

Din distribuție fac parte Galina Bobeicu, Bianca Bor, Georgiana Dobre, Radu Domşa, Andrei Iancu, Andrew Lupu, Silviu Mititelu, Irina Ştefan, Răzvan Stoian, Irina Strungareanu, Vlad Troncea şi Ana Maria Vişan.

Spectacolul „fabriKa” este produs de Fundatia Art Production în parteneriat cu Teatrul Mic. Sponsor al Gigi Caciuleanu Romania Dance Company- JTI

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.