„Familia Offline”, în turneu în Transilvania

Foto_4_Familia OfflineProiectul „Copiii migrației – Turneu de teatru educațional în Transilvania” se deschide pe data de 5 octombrie, la ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, cu reprezentația spectacolului de teatru educațional „Familia Offline”, al Asociației Culturale Replika. Turneul va continua a doua zi, pe 6 septembrie, la ora 17.00, cu o nouă reprezentație, de data asta la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

Familia Offline este un spectacol-mărturie despre una dintre cele mai dezbătute şi acute teme din România actuală: copiii rămaşi în țară, ca urmare a migraţiei părinţilor la muncă în străinătate. Familia Offline este spectacolul maturizării în absența părinților, al transformărilor bruște și deciziilor radicale pe care copiii le iau, nevoiți să se adapteze noilor roluri sociale din familia de graniță. Când copiii devin propriii lor părinți, lumea întreagă e un pachet de griji și așteptări cu viitor fragmentat între aici, acasă și acolo, la mama și tata – deveniți ecoul prelung al unei voci la telefon. Maturizarea copiilor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să creștem singuri? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama? Prin itinerarea spectacolului de teatru „Familia Offline”, prin dezbaterile publice care au loc după fiecare reprezentație, proiectul „Copiii Migrației – Turneu de Teatru Educațional în Transilvania” își propune abordarea temei migrației părinților și a experienței copilului rămas singur acasă, prin mijloacele teatrului educațional. După fiecare reprezentație va avea loc o conferință-dezbatere cu tema Teatrul Educațional, în cadrul căreia artiștii implicați în proiect vor prezenta metodologia de lucru care a stat la baza realizării spectacolului. Intrarea la eveniment este liberă.

Copiii migrației – Turneu de teatru educațional în Transilvania este un proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

„Familia Offline” de Mihaela Michailov

Regia: Radu Apostol

Scenografia: Maria Mandea

Muzica: Bogdan Burlăcianu aka Bobo de la Fără Zahăr

limita de vârstă: 8+

Distribuţia: Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu și 9 copii cu vârsta între 11 și 16 ani: Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuţ Roşca, Mario Ştefan, Georgiana Moise, Roberta Parascan, Anca Negoiţă, Andreea Baraitan, Ana Maria Zaincovschi

Fotografii Paul Băilă

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.