Farsă cu un politician evreu, mort în brațele unei prostituate

KarpilevskiSpectacolul „Karpilevski” de Jacob Weitzner, în regia lui Ștefan Iordănescu, o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, va avea premieră duminică 20 decembrie, la ora 21.00, la Teatrul de Artă din București.

Jacob Weitzner este o personalitate a teatrului evreiesc contemporan, consultant literar la Teatrul Evreiesc din Varşovia, profesor de literatură idiş la Open University şi de literatură ebraică la Universitatea din Tel Aviv. Este considerat un fenomen unic, ce duce mai departe tradiţia teatrului evreiesc. Weitzner combină umorul şi patosul vieţii evreieşti, în timp ce exprimă drama existenţei secolului XXI.

„Karpilevski” este o farsă despre un mărunt politician evreu, poet de mâna a treia, care moare în braţele unei prostituate. Îngerul Gabriel şi Satana îl apără şi îl persecută postum. Pentru a-i rezolva cazul, Dumnezeu îl înzestrează pe Abraham Karpilevski cu talent şi-l trimite înapoi pe pământ să scrie o piesă şi să o monteze pe Broadway. Rezultă o privire satirică asupra politicii, culturii şi teatrului contemporan.

Regia: Ştefan Iordănescu

Scenografia: Dorotheea Iordănescu

Muzica: Ildiko Fogarassy

Lightdesign: Lucian Moga

Coregrafia: Lorette Enache

Distribuţia: Mircea Dragoman, Andrei Finți, Roxana Guttman, Monia Pricopi, Anka Levana, Marius Călugărița, Natalie Ester, Mircea Drîmbăreanu, Mihai Prejban, Cătălin Stelian, Viorel Manole, Cristina Cîrcei

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.