„Fața ascunsă” a depresiei într-un performance live audio-vizual

„Fața Ascunsă – un performance live audio-vizual, continuat cu o instalație de realitate augmentată” va avea loc pe 7 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul CINETic (stada Tudor Arghezi nr. 3B din Bucureşti).

fata-ascunsa„Fața ascunsă remix” este un performance live audio-video care propune o explorare audio-vizuală a depresiei, așa cum se vede și se ascunde ea în București, în 2016. Cinty Ionescu (video design) și Sorin Paun Randomform (sound design) (re)interpretează și (re)mixează live povești personale legate de depresie, pornind de la documentarul interactiv Fața ascunsă. Documentarul prezintă mărturiile a 15 persoane de vârste și sexe diferite, rezultate în urma unui proces de analiză de conținut și selecție a unei arhivei video de aproximativ 80 de ore. Propune, totodată, o cartare a depresiei în București din perspectiva recurențelor de idei și cuvinte folosite de persoanele intervievate. Acestea au format un limbaj al depresiei, o voce unitară a majorității, care s-a desprins în urma analizei de conținut.

Proiectul poate fi explorat virtual aici: http://www.fataascunsa.ro

Instalația AR „Vestea” propune o transpunere a dimensiunilor ascunse ale depresiei prin intermediul realității augmentate și virtuale. Vizitatorul este invitat să folosească ochelarii pentru realitate augmentată pentru a experimenta și a interacționa cu universul interior al unei persoane afectate de depresie.

Fața ascunsă este un proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil.

Întrucât numărul de locuri din sala multifuncțională CINETic este limitat, doritorii sunt rugați să confirme participarea la cineticinitiatives@gmail.com până pe 6 octombrie 2016.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.