„Față în față cu Balcanii” la TNB

7M2A1051În anul teatral 2015, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a pregătit numeroase evenimente „teatrale și para-teatrale”, așa cum se arată într-un comunicat al instituției. De asemenea, cel mai important eveniment al anului la TNB se anunță Festivalul Internațional de Teatru NETA 2015 care se va desfășura sub acoperișul noului TNB între 28 august și 6 septembrie 2015, cu titlul generic „Față în față cu Balcanii: Teatrul-erou al timpului prezent”.

„Unul din cele mai așteptate momente este premiera ce va inaugura Sala Mare, complet refăcută în cadrul amplei acțiuni de reabilitare și reconfigurare a Naționalului bucureștean: spectacolul cu „Înșir-te mărgărite” de Victor Eftimiu, unul din cele mai frumoase basme ale românilor, recitit scenic într-o viziune modernă de Dan Puric”, se arată în același comunicat.

Următoarea premieră de la această sală va prilejui reîntâlnirea cu Shakespeare și „Visul unei nopți de vară”, într-o viziune a regizorului Petrică Ionescu.

Pentru prima dată cu o montare la Sala Studio, regizorul Alexandru Dabija revine la TNB cu piesa „Recviem” de Matei Vișniec.

La Sala Pictura, regizorul Bobi Pricop va pune în scenă „O întâmplare ciudată” de Mark Haddon şi Simon Stephens, după romanul lui Mark Haddon „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” adaptat pentru teatru de Simon Stephens, premiera urmând să aibă loc în cea de-a doua parte a stagiunii.

Acestor proiecte repertoriale li se vor adăuga noi producții în cadrul Programului 9G, consacrat tinerei generații de creatori din teatrul românesc, la Sala Mică. Primul spectacol nou din această serie va fi „Dragoste în 4 tablouri” de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar, premiera urmând să aibă loc în 18 ianuarie 2015).

Spectacolul de la Sala Pictura – „Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa –va avea premiera oficială în datele de 16 și 18 ianuarie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.