Felix Alexa a pus în scenă „Crima din Strada Lourcine”

Joi, 2 februarie, la ora 19.00, şi vineri, 3 februarie, la ora 20.00, va avea loc la Sala Atelier a Teatrului Național I.L. Caragiale din București premiera oficială a spectacolului „Crima din Strada Lourcine” de Eugène Labiche, în regia lui Felix Alexa. Primele reprezentații ale producțiile sunt programate vineri, 20 ianuarie 2017, la ora 20.00, sâmbătă, 21 ianuarie, ora 20.00, şi duminică, 22 ianuarie, ora 20.00.

Distribuția este alcătuită din Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă și Victor Ţăpeanu. Scenografia este creată de Andrada Chiriac. Traducerea este semnată de Violeta Popa.

Potrivit organizatorilor, Felix Alexa ne propune un Labiche mai puţin cunoscut de publicul român. Gagurile şi răsturnările de situaţie se ţin lanţ în cunoscuta piesă, ce descrie exact granița ambiguă dintre aparență și realitate, revoltă și resemnare, vinovăția asumată și instinctul criminal ascuns în fiecare dintre noi, aşa cum observă regizorul. Dar ce poate fi mai cumplit decât să te suspectezi de crimă după o noapte în care doi foşti colegi de liceu, copleşiţi de bucuria revederii, se abandonează plăcerilor bahice până la uitarea de sine ?

„Disperare și dramatism la un reprezentant de seamă al teatrului de bulevard? Ei bine, da. Pentru mine, forța și unicitatea acestei piese, umorul ei fin, vin tocmai din îmbinarea stranie între disperarea personajelor care vor să scape unui destin implacabil și derizoriul situației lor reale”, a explicat Felix Alexa.

O bonetă, o perucă, un pantof de femeie, o umbrelă cu cap de maimuţă şi o bucată de cărbune declanşează o adevărată tornadă, într-o oră, densă, de spectacol. O comedie neagră de calitate, uneori plină de haz… absurd, alteori de-a dreptul… „sângeroasă”, construită cu mecanismele unui adevărat thriller.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.