Felix Alexa: Am ales să montez „Cutia Pandorei” pentru Mariana Mihuț

Cutia Pandorei - fotografii de Mihaela Marin2O nouă premieră semnată de Felix Alexa o aduce pe scena de la ARCUB pe Mariana Mihuț, alături de Șerban Pavlu. „Cutia Pandorei” de Katalin Thuroczy este cel de-al doile spectacol montat de Felix Alexa la ARCUB, după succesul cu „Însemnările unui nebun” de Gogol. Primele reprezentații vor avea loc la sediul din strada Batiște nr. 14, pe 5 și 6 decembrie, de la ora 20:00, fiind urmate de alte trei reprezentații pe 11, 13 și 16 decembrie tot de la ora 20:00.

„Un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, stări emoționale extreme și un final surprinzător. O incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu dezinvoltură de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă. Un spectacol despre iluzia fericirii”, promit realizatorii.

„M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul”, declară regizorul Felix Alexa. „Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil. Pentru ea am ales să montez Cutia Pandorei, un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti. Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa. Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane. Cutia Pandorei este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant…”, povestește Felix Alexa.

Katalin Thuroczy este o scriitoare maghiară, autoare a peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.

„Cutia Pandorei” de Katalin Thuroczy

Traducerea: Anamaria Pop

Distribuția: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu

Scenografia: Andrada Chiriac

Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa

Asistent regie și regie tehnică: Cristina Giurgea

Foto Mihaela Marin

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.