„Femei / Bărbaţi” de la Râmnicu Vâlcea, în premieră la Teatrul Nottara

_DSC2054Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va prezenta miercuri, 13 mai, ora 19.00, în Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, spectacolul Femei / Bărbaţi de Willy Russell, în regia lui Vlad Massaci.

Din distribuţie fac parte: Mădălina Ciotea, Réka Szász, Ana Şuşca, Iulia Antonie, Simona Arsu, Vlad Bîrzanu, Andrei Brădean, Olimpiu Blaj, Ciprian Nicula, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Vasile Marinoiu. Andu Dumitrescu semnează scenografia, sound, light și video.

După prezentarea cu succes a spectacolelor Eşti un animal, Viskovitz! după Alessandro Boffa, regia şi adaptarea scenică Tudor Lucanu şi Trilogia belgrădeană de Biljana Srbljanovic, regia Cristi Juncu, Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea organizează la Bucureşti, la Teatrul Nottara, premiera spectacolului Femei / Bărbaţi de Willy Russel, pus în scenă de Vlad Massaci. Este cea de a doua colaborare a regizorului cu trupa Teatrului Anton Pann, prima fiind O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii de Simon Stephens/Mark Haddon.

Femei / Bărbaţi de Willy Russell, scrisă în 1978, spune povestea unor petreceri ale burlacilor. Un grup de fete şi băieţi petrec noaptea de dinaintea căsătoriei prietenei / prietenului lor într-un club din Liverpool. Cum este şi tradiţia, fetele se adună în noaptea de dinaintea nunţii împreună cu viitoarea mireasă ca să petreacă pentru ultima oară, la fel şi băieţii. Ce nu ştiu însă nici unii, nici alţii este că şi-au ales acelaşi loc, unde Dave şi Linda, cei care urmează să meargă a doua zi la biserică pentru a se căsători, au hotărât să-şi celebreze ultima noapte de “libertate”. Linda îl va întâlni aici pe fostul ei prieten, Peter, acum solist al unei formaţii londoneze venită să cânte la club. Faptul ca au ales acelaşi loc dă naştere la o serie de încurcături. Tema un pic mai tristă, scoate în evidenţă nevoia unor tineri de a-şi lărgi orizontul, de a pleca spre capitală. Singura şansă pentru tineri de a evada din acest orăşel, suburbie a Liverpool-ului, era afirmarea prin sport sau prin muzică, să devină fotbalişti sau cântăreţi de top. Acum există şi îndoielile de dinaintea nunţii. Oare, e bine să fac pasul acesta? Chiar dacă brusc nu mai vrei să te măriţi sau să te însori, presiunea gândului că a doua zi sunt 120 de invitaţi la biserică îţi dă fiori.

Deznodământul acestei comedii l-a aflat Vlad Massaci împreună cu actorii Teatrului Anton Pann, anunță organizatorii.

 

Print

Un Comentariu

  1. Laura 06/04/2018

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.