Festival inedit de teatru mișcare la Sfântu Gheorghe

Între 22 și 26 noiembrie va avea loc la Sfântu Gheorghe cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Mișcare FLOW. Festivalul FLOW2, prin caracterul său inovator, este unic în regiune și reprezintă un loc de întâlnire a trendurilor de teatru fizic și mișcare. Timp de 5 zile festivalul va găzdui companii și artiști recunoscuți internațional ca Onassis Cultural Centre (Athena, GR), Compagnie Pal Frenak (HU-FR), Compania Gergye Krisztián (HU), Fehér Ferenc (HU) și Josef Nadj (SRB-HU).

Festivalul se deschide pe 22 noiembrie cu vernisajul lui Josef Nadj la Spațiul de Artă Contemporană MAGMA. Josef Nadj este cunoscut publicului larg în primul rând ca regizor de teatru și coregraf. De data aceasta artistul debutează cu fotografii proprii, o altă pasiune a lui pe lângă teatru și dans. După vernisaj, urmează premiera spectacolului Pomană de Studio M regizat de Pal Frenak (Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național), coregraf maghiar-francez, care a revoluționat scena dansului cu un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale. Spectacolul încearcă să vorbească despre realitatea crudă, ascunsă în spatele fiecărei sărbători, despre calitatea lucrurilor nespuse, despre lumea extremă a relaţiilor umane.

În cadrul festivalului Compagnie Pal Frenak va susține două spectacole: producția faUN pe 24 noiembrie de la ora 19.00, care prezintă dinamica dintre energia feminină și cea masculină, respectiv producția LUTTE pe 26 noiembrie, de la ora 20.00, care încearcă să scoate pe suprafață problema agresiunii și a manipulării prin motivele mitologiei scandinave și ale artelor marțiale.

Pe 23 noiembrie, pentru prima dată în România, publicul are posibilitatea să vadă spectacolul Dandelion de Onassis Cultural Centre din Athena. Producția este debutul regizoral al coregrafilor Hannes Langolf și Ermira Goro, foști membri al trupei DV8 Physical Theatre din Londra. Dandelion este un spectacol care vorbește despre zbuciumul omului, nevoit să existe într-o lume schimbătoare, despre frica față de necunoscut și intangibilitatea relațiilor umane.

Pe 26 noiembrie va juca pentru prima oară în Sfântu Gheorghe Compania Gergye Krisztián, prezentând spectacolul-performance Auction de la ora 18.00. Auction poate fi interpretat ca dans sau teatru care se naște dintr-un act fizic concret și anume realizarea unor picturi pe parcursul spectacolului. Picturile create vor fi puse la licitație, cele nevândute vor fi distruse.

Pe 25 noiembrie se joacă spectacolul The Station în regia lui Ferenc Fehér. Coregraful maghiar are un stil inedit care provine din combinarea expresivă al dansului freestyle şi al mişcărilor cunoscute din artele marţiale. Este coregraf recurent la Studio M din 2013.

După fiecare spectacol se organizează întâlniri cu publicul în Bufetul Teatrului Tamási Áron.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.