Festivalul Dramaturgiei Romanesti

Intre 10 si 17 aprilie, la Timisoara se va desfesura editia a XV-a a Festivalului Dramaturgie Romanesti, sub titulatura „Plasticid”, avand drept scop prezentarea crizei societatii noastre. Selectia a fost facuta de criticul si dramaturgul Mihaela Michailov si spectacolele vor fi impartite in patru sectiuni: Focus, Suporter, Clasic si Intersectii.

În secţiunea principală a FDR, Focus, sunt înscrise piese precum: “5 minute miraculoase la Piatra Neamţ” de Peca Ştefan (produs de Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ), “20/20” de Gianina Cărbunariu (produs de Yorick Studio de la Târgu Mureş) şi “Acasă la tata” de Mimi Brănescu (produs de Teatrul Act).

Secţiunea Suporter cuprinde titluri precum “Aeroport” de Ştefan Caraman (o producţie a Teatrului Naţional Timişoara) şi “Cum traversează Barbie criza mondială” de Mihaela Michailov (o producţie a Teatrului Naţional Timişoara).

În cadrul secţiunii Clasic este invitat spectacolul “Identităţi (Şapte piese scurte)” montat de Victor Ioan Frunză la teatrul “Maria Filotti” din Brăila, după un text de Dumitru Solomon.

Secţiunea Intersecţii vizează spectacolele de teatru-dans sub semnăturile a trei coregrafi europeni: Răzvan Mazilu (cu “Remember” de Mateiu Caragiale -Teatrul Naţional Timişoara), Massimo Gerardi (cu “Depeche/Dance” -Teatrul Odeon, Bucureşti) şi Paul Frenak (cu “InTime”- o producţie a Companiei Paul Frenak Paris/Budapesta).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.