Festivalul Eurothalia vorbește în acest an despre „Limite”

Imagine din „Western Society”, o producție Gob Squad

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), se va desfășura anul acesta sub tematica „Limite” și va avea loc în perioada 6-13 octombrie 2017.

În programul ediției 2017 se regăsesc spectacole ale unora dintre cele mai apreciate companii europene de teatru și dans, precum Gob Squad și Markus&Markus din Germania, Les ballets C de la B și Ultima Vez din Belgia, Motus din Italia, Señor Serrano din Spania și Centrul Cultural Onassis din Grecia. Ediția 2017 va cuprinde și seria  de evenimente Eurothalia Xtension, axată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret din Danemarca. Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze unele dintre cele mai recente și de succes producții ale TGST.

Festivalul Eurothalia este curatoriat și coordonat pentru a treia oară de teatrologul Andreea Andrei, care declară următoarele cu privire la programul ediției 2017: „Anul acesta am ales să vorbim despre limite și mai ales despre transgresare: fie că este vorba despre trecerea granițelor sau despre fluiditatea de gen, despre depășirea limitelor corpului sau despre spargerea barierelor dintre spectatori și actori, despre întrepătrunderea realului și virtualului sau despre transcenderea comunicării verbale.”

Programul de anul acesta include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Despre aceste evenimente, Chris Torch, directorul artistic al Asociației Timișoara 2021, declară: „Timișoara 2021 își propune să susțină inițiativele deja existente în peisajul cultural al orașului Timișoara. Eurothalia este unul dintre cele mai bune exemple de schimburi internaționale din orașul nostru. Prin alocarea unor resurse pentru a aduce Odin Teatret la acest festival, atât cu spectacole, cât și cu ateliere, avem ocazia de a învăța de la un exemplu minunat de combinație între arta înaltă și angajarea în comunitate. În același timp, aducem pentru prima dată în Timișoara o companie de teatru legendară.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.