Festivalul Internațional de Statui Vivante, omagiu lui Brâncuși

AFIS FISV2016_webCea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, va avea loc în perioada 16-20 iunie. Eveniment unic în spațiul cultural bucureștean, festivalul se va desfășura anul acesta în trei spații diferite: Gradina Casei Filipescu – Cesianu (Calea Victoriei), Parcul Crângași și Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).

„Ediţia din acest an a Festivalului va fi o manifestare puternică și care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureștiul se număra printre puținele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internaţional Teatrul Masca sprijină Proiectul București 2021, Capitală Europeană a Culturii.  Având în vedere faptul că ne aflăm în anul Brâncuși, este firesc ca ediția din acest an să omagieze marele sculptor pe care îl vom aduce în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris și a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere”, a declarat Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca. „Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie” a mai spus el.

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premiera de Teatrul Masca și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.  Serile de festival vor fi încheiate prin spectacole ale Teatrului Masca realizate în tehnica statuii si a tablourilor vivante – Zidul și Arca lui Lenin.

Intrarea publicului este liberă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.