Festivalul Internațional de Teatru Nou, aproape de start la Arad

banner festival de teatruTeatrul Clasic Ioan Slavici din Arad organizează în perioada 9–18 mai 2014 cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou. Cele peste 25 de spectacole incluse în program se vor juca atât în cele două săli ale teatrului organizator, cât și în cluburi și în aer liber.
Claudiu Groza, selecționerul acestei ediții, a explicat: „Pentru că orice festival e un prilej de reflecţie – în măsura în care e, într-adevăr, şi reflexie în – cu toate spectacolele pe care ni le oferă. Amuzante, deşucheate, proaspete, dezordonate pentru minţile noastre prea măsurate, tulburătoare, tăinuitoare de prea intime impresii, progresii pentru ascunse regresii, răvăşitoare ca nişte izvoare ce te-nviorează, dar nu te crispează, spectacolele pe care vi le dăruim în FTN2, la Arad, o să fie ca o seară de club cu DJ, ca o plimbare-n parc cu iubita, ca un mângâiat de căţei şi ca de la mama clătite.“ 
Ediția din 2014 se deschide cu o premieră a teatrului arădean: „Perplex, de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu.
Alături de acest spectacol, lista evenimentelor teatrale din cadrul FTN2 cuprinde titluri precum „Zic Zac“ (spectacol de Andreea Gavriliu, laureat la Gala UNATC), „Scene din viața insectelor“ (în regia lui Victor Ioan Frunză), „Dreaming Romania (co-regie de Mihai Pintilei şi Radu Horghidan, montare laureată la Festivalul Teatrelor Independente) sau Parallel(regia Ferenc Sinkó şi Leta Popescu – spectacol nominalizat la Premiile UNITER).
Secțiunea “Focus” a FTN2 îl are ca protagonist pe regizorul Radu Afrim. Astfel, în cadrul evenimentului vor fi prezentate patru dintre creațiile sale: Este vorba despre „Castingul dracului(Teatrul Naţional Târgu Mureş, Compania „Tompa Miklos“), „Când ploaia se va opri“ (Teatrul Toma Caragiu Ploieşti), „Fetița din bolul peștelui auriu“ (Teatrul German de Stat Timișoara) și „Hai iu iu nu Hey you yo“ (UNITER).
Programul este completat de o secțiune nouă intitulată HOP la Festival, care cuprinde recitaluri ale laureaților Galei HOP 2013 și de o serie de concerte. Printre muzicienii invitați se numără și Cari Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică de teatru în anul 2013. Recitalul său va cuprinde piese compuse de tânărul muzician pentru spectacole de teatru jucate pe scenele din România și Ungaria.
Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.