Festivalul liceenilor, la Teatrul Bulandra

2011 este cel de-al patrulea an în care Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru As reuşesc să organizeze o ediţie a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş”. Ediţia de anul acesta se va desfăşura în perioada 9-11 mai, la Sala Izvor a Teatrului L.S. Bulandra din Capitală.

Prin simplul fapt de a iniţia un festival sub semnul „lăzărisului”  Florian Pittiş, un artist unic, cu o identitate singulară în cultura română a ultimelor decenii, actor şi muzician deschis spre mai multe sfere ale artei moderne, organizatorii i-au trasat evenimentului o traiectorie care obligă, în felul acesta impulsionând adolescenţii să-şi concretizeze pasiunile, în cazul acesta muzica şi teatrul, în creaţii proprii. Festivalul-concurs care va avea loc săptămâna viitoare la Teatrul Bulandra este nu atât o rampă de lansare, cât mai ales o ocazie – şi acestea sunt destul de puţine în zilele noastre, cu toate că trăim într-o tânără democraţie – pentru liceeni de a păşi în spaţiul acesla destinat, teoretic, aleşilor, spaţiu pe care îl numim, de amar de vreme, scenă. Evenimentul de săptămâna viitoare este unul dintre puţinele festivaluri care-i sprijină pe adolescenţii care visează la o carieră artistică.

La a patra ediţie s-au înscris iniţial peste 50 de trupe de teatru şi de formaţii muzicale din liceele din România. După selecţia, au rămas în competiţie cele mai bune. Pe acestea le puteţi vedea –gratuit! –  în zilele de 9 şi 10 mai la Bucureşti: luni puteţi asculta formaţiile muzicale selectate pentru finală, iar marţi puteţi vedea spectacolele de teatru care concurează pentru un premiu. Miercuri, 11 mai, va avea loc gala de premiere, însoţită de recitaluri susţinute de Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis în memoria lui Florian Pittiş.

Membrii juriului care va evalua concurenţii sunt: actorul Mihai Constantin, actriţa Irina Petrescu, cântăreţul şi compozitorul Ducu Bertzi, interpretul şi omul de televiziune Virgil Ianţu

Preşedintele juriului este Victor Ioan Nicolae, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, preşedintele de onoare fiind Anda Pittiş.

Intrarea este gratuită în toate cele trei seri , festivalul fiind transmis live de Radio3net pe site-ul  www.radio3net.ro.  Pentru mai multe detalii accesaţi: www.trupaas.ro

Programul Secţiunii Teatru

Marţi, 10 mai 2011


1. 19:00 – 19:30 – Trupa „Hooleelogans”, Timişoara – „Sânziana şi Pepelea”, de Ion Creangă  
2. 19:30 – 20:00 –  Trupa „Brainstorming” – Colegiul Naţional Bilingv „George Cosbuc”, Bucureşti – „Expresul de noapte”, de Slawomir Mrozek.
3. 20:00 – 20:30 – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”  Botoşani – „Jocul de-a vacanta”, de Mihail Sebastian.
4. 20:30 – 21:00 – Trupa „Okaua” – Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti – „Vis”, după William Shakespeare.
5. 21:00 – 21:30 –  Trupa „Arlechino” – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Bucureşti – „Doamna Deleanu”, de Gabriel Pintilei.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.trupaas.ro.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.