Festivalul Național de Improvizație, gata la MȚR

Joi, 7 septembrie, la orele 19.00, începe !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, care se va desfăşura în perioada  7-11 septembrie la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea.

Cele 17 spectacole cuprinse în cele cinci zile de festival oferă o experienţă variată, poveşti captivante în stil de basm sau de film noir, poliţist sau postapocaliptic, de călătorie sau bildungsroman, reunind 75 de actori – de la trupe debutante la improvizatori cu experienţă din România şi din străinătate (Marea Britanie şi Canada).

„Cred că teatrul în general trebuie să fie extrem de relevant, să vorbească oamenilor despre cultura şi lumea în care trăiesc, iar teatrul de improvizaţie are avantajul că îşi face pe loc textul şi viziunea regizorală, pornind chiar de la ideile spectatorilor.” spune Monica Anastase, director artistic al Festivalului.

Spectatorii care doresc să îşi testeze potenţialul de improvizatori pot lua parte la una dintre secțiunile Open Stage – din zilele de sâmbătă şi duminică, devenind parte din echipe formate ad-hoc din improvizatori şi public.

Festivalul include şi două evenimente conexe, cu intrarea liberă, reunite sub umbrela IMPRO Talks – discuţii despre rolul improvizaţiei în scrierea creativă, respectiv în publicitate şi PR.

Informaţii complete despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial www.improfest.ro. Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar și abonamente pentru întreg festivalul pot fi în continuare achiziționate online: http://improfest.ro/program/  sau la Muzeul Ţăranului Român în zilele de festival, în limita locurilor disponibile.

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului cultural “Bucureşti-Oraş participativ”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.